Lydighet

Lydighetskomiteen
Gruppa består av Janne Braarud Jensen (Leder), Rene Urholm, Linda Karlsen og Ingar Martinsen

Målet vårt er å trene lydighet, både med sikte på å ha en lydig hund i det daglige, men også med mål om å konkurrere. Vi trener KUN med positiv innlæring! Kjefting, slag, spark, hva som helst som gir hunden ubehag, er forbudt!

”Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger.”

Om dyrevelferd

Grunntanken vår er at alle kan hjelpe alle, at de som er på treningene, innehar masse kunnskap som deles.

Vi har konkurranse-trening på søndager fra kl 12. Målet her er å finpusse på øvelser ekvipasjen allerede kan og gi hjelp/råd til øvelser som er utfordrende å lære inn.

På tirsdager mellom 18 og 19 er det miljøtrening/felles lydighetstrening. Det stilles ikke krav til forkunnskaper og det gir en ypperlig mulighet for hunden bli trygg på å være sammen med andre hunder (og til tider MANGE hunder)

Vi skal sette opp konkurranser; både uoffisielle og offisielle. Planen er å sette opp lydighetscup som skal gå over flere måneder. Vi vil også sette opp valpekurs og hverdagslydighetskurs, samt helgekurs med fokus på de som vil konkurrere.

Valpe-/nybegynner-/hverdagslydighetskurs:
På disse kursene lærer eierene både teoretisk og i praksis om hvordan de skal lære hunden sin å bli lydig og om hvordan de skal bli en god leder for den. Ved siden av selve opplæringen vil hundene også ha glede av kursene ved at de møter andre hunder i kontrollerte omgivelser.

Aktivitetene blir annonsert på web-sida og FB-sida etter hvert som de er klare til å settes i gang.

Hvorfor ha en lydig hund?

  • Det praktisk at vi har en hund som gjør det vi ber den om.
  • Vi unngår farlige situasjoner (hund som kommer tilbake på kommando hvis den er på vei ut i traffikert vei)
  • Det er også en konkurranseform.
  • Skal du drive med hvilken som helst annen hundesport (eks: bruks, IPO, agility, freestyle), så må lydighetsgrunnlaget være på plass.
  • Ikke minst har hunden godt av å få brukt hodet og få lov til å jobbe. Den lever nok ikke i flere år, men den lever lykkeligere.

.

Lydighetsgruppa på Facebook.