Problemhundkurs 4.-6. april 2014

Problemhundkurs 04.04 – 06.04.2014 (Skrevet av Aina Pettersen)

Da var endelig tiden inne for nok ett kurs i regi av klubben. Denne gangen lød invitasjonen på problemhund kurs med Trond Martinsen som instruktør. Det var totalt 7 påmeldte og 2 observatører. Været var ikke helt på vår side men det ble en veldig lærerik helg takket være Trond som delte villig vekk av sin kunnskapsbank, som er så engasjert, som er inkluderende og ikke minst for sine klinkende klare og ærlige tilbakemeldinger.

Kurset var bygd opp med teori fredag kveld og praktisk trening lørdag og søndag. I den teoretiske delen vektla Trond hundens elementære forutsetninger, hunden og førers signaler, hvordan vi ved bevisstgjøring/planlegging, observasjon, rett forsterker, motivasjon og klare gode signaler både ved ønsket og uønsket adferd kan få hunden til å være trygg og hige etter å utføre ønsket adferd.

I den praktiske delen tok den enkelte opp det de oppfatter som et problem i sitt hundehold enten det gjaldt treningsteknikker eller andre adferds problemer. Det interessante og morsomme med kurset var at alle i utgangspunktet slet med forskjellige problemer. Dette gjorde at det ble veldig så interessant å stå på sidelinjen og følge den enkelte. I tillegg var Trond utrolig flink til å engasjere «horden» i hver enkelt problemstilling slik at alle var engasjerte til enhver tid.

En spesiell takk fra oss alle til Inger og Svein som også bidro til at kurset ble en «høydare». Svein for påsmurte rundstykker og pølser hver dag og Inger for bakeinnsatsen på søndag. Her var noe for enhver smak Tusen takk!

Søndag ettermiddag gikk det hjem trøtte og slitne hunder og ikke minst hundeførere med propp fulle tanker om hvordan hundetreningen bør se ut i fremtiden. Dette var ett kurs med stor takhøyde, masse humor, ett kurs med masse spørsmål, hvor den enkelte ble tvunget til å utfordre seg selv, tenke og bli mer oppmerksom på hvilke konsekvenser egen oppførsel får på hunden.

Tusen takk Trond for en begivenhetsrik og lærerik helg!

Comments are closed.